20március

Joakim / I Wish You Were Gone

[We ♥ Gilb’R] #3

Joakim / I Wish You Were Gone

A multi-instrumentalista, klasszikus komolyzenei, jazz és indie rock előképzettséggel rendelkező Joakim abszolút illeszkedik a Versatile és Gilb'r mindig az újat, a lehetetlennek tűnő zenei hibrideket kutató elképzeléseibe.

A kiadónál megjelent három album és temérdek maxi-single magáért beszél. Pláne ha felidézzük, hogy Joakim saját kiadóján, a Tigersushi-n is folyamatosan alkot, és egy nagylemezt ott is jegyez. Ráadásul Ectoplasmic Band vagy Joakim And The Disco néven koncertezik is dj fellépései mellett, így egyértelműen egy a kreativitástól kicsattanó, öntörvényű popzeneileg túlérzékeny figura bontakozik ki előttünk. A kiválasztott egy postpunk-disco-house mutáns.

Posted in video

20március

Aladdin / The Sun Is On Fire

[We ♥ Gilb’R] #2

Aladdin / The Sun Is On Fire

Gilb'R a Chateau Flight mellett kiadójának talán legkülöncebb formációjában, az Aladdin-ban is jelen van.

A teátrális new wave-ben és kísérteties rockban utazó Nicolas Ker (Poni Hoax) vokalistával alkotott duó enged a legnagyobb teret Gilb'R őrületeinek. A techno, electro, krautrock és goth jegyeket, hangulatokat bőszen keverő páros egy idegesen vibráló, zaklatott albumot jegyez, amiről itt a klippes kislemez és annak Gilb'R átirata:  

Illetve: 

Posted in video

19március

Zombie Zombie / Rocket #9 (Live)

[We ♥ Gilb’R] #1

Zombie Zombie / Rocket #9 (Live)

Ebben a sorozatunkban a Château Flight-féle Versatile kiadó elképesztő zenelöketeiből adunk ízelítőt. Ha Gilb’R nem lenne, talán nem ismernétek ezeket a zenészeket. Elsőre lássunk egy halálosan élő produkciót a műhely legvagányabb bandájától:  

Posted in video

18március

Château Flight (FR) & Marcus Worgull (DE) @ A38

KISOK #2 - 2013.03.22.

Château Flight (FR) & Marcus Worgull (DE) @ A38

A második KIOSK sem adja alább a minőségből és az izgalmakból: egyből két vendéget fogadunk, akik ugyan nem egy országból, de közös zenei kultúrából érkeznek.

 

A Château Flight két párizsi úr, Gilb’R (mostani vendégünk) és I:Cube közös formációja. Különböző kulturális hátterük izgalmas kollázst alkot. ’97-ben álltak össze ezen a néven, önmagukat a dark disco és a kísérletező house, techno képviselőjeként jellemzik. Valójában olyan, a múltat elegánsan idéző, mégis a jövőt kutató, kortárs avant-garde elektronikát alkotnak, ami minden érzékre hat!

Marcus Worgull a német deep house színtér fontos alakja, egy kölni lemezbolt vezetője, zeneszerző. Dj-ként hatalmas, érzelemdús utazásokat celebrál, a hitchcock-i feszültségkeltés eszközével élve igazán ért a táncterek felrobbantásához! Producerként az időtlenség jellemzi: kiemelnénk a „Dragon Loop” kísértő dallamát, és az Innervisions-ön nemrég megjelent „Muwekma”-t, melyet a már nálunk járt barátjával, Frank Wiedemannal jegyez.

Most közelről figyelhetjük meg Gilb’R-t és Marcust alkotás közben: bizsergető, bombasztikus elegy lesz ez!

17március

C+C Sessions MMXIII/11

pt#11 Urobilin Snow Plow

C+C Sessions MMXIII/11
Új év, új tervek, új gyakorlatok!
 
Hetente jelentkező új streamcast tizenegyedik epizódja. Csak itt, az ikz.hu-n. 

"Urobilin Snow Plow"

 

C+C Sessions pt#11 Urobilin Snow Plow by Ikz on Mixcloud

 

Az előző epizódok a Soundcloudon és a Mixcloudon.

Az adás az első hétben csak az oldalon érhető el, letölthető pedig a harmadik hétben lesz egy hétig.

Posted in mixek