24január

The Edge

Péntekenként új klubest indul elsősorban azoknak, akik visszavágynak az elektronikus tánczenei élmény gyökereihez:

The Edge

Ne feledjük: a technó közösség!
Ne feledjük: a technó művészet!

Alapvetően e két gondolatra szeretnénk hétről hétre emlékeztetni magunkat és Titeket, kedves hangfraktál rajongók, a „The Edge” klub elindításával. Városunkban egyre megfoghatóbb ennek az attitűdnek a hiánya - a showbíz és a mainstream túlsúlya hosszú ideje higítja kedvenc műfajunk eredeti üzenetét. Ám a vákuum néha termékeny: a kisklubok (ld. Mono) eltűnése, az átmenő tömeget kiszolgáló zenélgetés terjedése, az itt élő világszínvonalú tehetségek fellépés nélküli sodródása, másfelől néhány műhelyszerű próbálkozás sikere együttesen megérlelte az összefogás szándékát. Ha a tendenciákat megállítani nem is tudjuk, legalább szeretnénk egy alternatív formát létrehozni.

A „The Edge” a befogadói attitűdőt a művészi minőséggel ötvöző, nemrég indult műhely, az RTS.FM Budapest táncos, klub kiadása Budapest szívében. Kezdetben olyan létező sorozatokhoz köthető dj-k, zenészek, vj-k remélhetőleg bővülő körén alapul, mint a Plug & Lay, IKZ vagy a Lidokain Klub. A nemzetközi „audiovizuális” elektronikus zenei platform budapesti műhelye (13. az RTS hálózat városainak impozáns sorában) a rendszeres adások startja óta érezhetően a „szakma” lelkes támogatásának örvend, nem volt nehéz tehát, némi kollektív ötletelés után, rátalálni a gondolatmenet megfogható közösségi folytatására. 

A helyszín a Gozsdu udvar Fabrik Art Café-ja: a kortárs képzőművészetre hangolt tulajok itt nyitottnak tűnnek az ép hangkép felé. Reméljük a „The Edge” duplán lesz klub: egyfelől az estek profilja a „hang-dizájn” kompromisszum mentes sugárzása lesz, másfelől a „The Edge” a szakmai bundagondozásnak is szeretne esélyt adni: lássuk, halljuk, kommentáljuk egymás hangmániáit – öszintén reméljük, hogy valamifajta köz-élet is meg tud pezsdülni itt.

Minden pénteken élő (live) és még élőbb (dj) produkciók várhatóak némi tematikus kontúrral (egy-egy est kiötlésével célunk egy többé-kevésbé koherens, de nehezen címkézhető „atmoszféra” felvillantása a sötétebb árnyalatoktól a groteszk, humoros világokig, pl. „mental-funk”, „space-jamaica”, vagy „gothic house”). Nem szeretnénk ugyanakkor kényszeresen „újdonságot” erőltetni: egyes kombinációk rendszeres estté válhatnak, de nyitottak vagyunk az új atmoszférák és ötletek felé is. A hangulatot havonta egyszer, élőben közvetíti az RTS.FM budapesti stúdiója a teljes bolygóközi RTS hálózaton (avagy benne leszel a tévében).

Röviden: szeretnénk tapinthatóvá tenni a peremet, ahol a családi és a nyilvános, a kísérleti és a befogadható, a mély és táncos, a fix és az improvizatív, az ismerős és vadiúj találkozik! Fogadjátok szeretettel, íme az Edge!

Nagyon örülnénk, ha ötleteitekkel megtisztelnétek és/vagy követnétek minket itt ezen a fórumon.

Posted in események

Comments (0)

Leave a comment

Please login to leave a comment.