14augusztus

DANSMUSIQ pres. REWORK LIVE

2013.08.17. 22h A38 Hajó

DANSMUSIQ pres. REWORK LIVE

A Pachanga Boys és Matias Aguayo után egy újabb frenetikus zenei élménnyel szolgál a Dansmusiq csapata.

A magyar származású Daniel Varga és Michael Kübler tizenkét éves koruktól elválaszthatatlan barátok és alkotótársak, akik túl számtalan közös zongoraórán, lemezvadászaton, stúdiózáson 2000-re összehozták a house univerzum egyik legsajátosabb hangú formációját, a postpunk és a house egyik legvagányabb szerelemgyerekét: a Reworköt.

A különleges kombináció persze nem minden előzmények nélküli, és a srácok egy pillanatra sem tagadják a Factory és a Hacienda világa, különösen a New Order munkássága iránti múlhatatlan szenvedélyüket, az ezredforduló klubvilágában váratlan és üdítő hangvételük letaglózó erejűnek bizonyult. A debütáló Anyway I Know You EP és még jónéhány elnyűhetetlen szerzemény, illetve a korszakot összefoglaló Fall Right Now bemutatkozó album 2003-ban rögtön a kultikus Roman Flügel féle Playhouse kiadó égisze alatt jelent meg. A jéghideg minimalista struktúrákra húzott, az egyszerre egzaltált és melankólikus dark- és cold-wave hagyományokat idéző elemek, a nem egyszer túlfűtötten kántáló, monoton vokálok a 2005-ben az új énekesnő, Sasha Hedgehog csatlakozásával csak tökéletesedtek, és 2007-ben megjelent második, Pleasure Is Pretty album ékei maradtak. Utóbbit bár a Pavlek jelentette meg, a maxi-lemezeket továbbra is a Playhouse hozta ki, köztük felejthetetlen Chloé, LoSoul és Jackmate remixekkel. Felkerültek a Steve Bug jegyezte Fabric mixre, újragondolták többek közt Trentemöller és Colder szerzeményeit, majd egy pár év kihagyás után a francia Meant Records gondozásában megjelent Werewolf EP-vel tértek vissza, amiről a kor egyik üdvöskéje, Daniel Avery válogatta be Touch Yourself című számukat az aktuális Fabriclive lemezre.
A részben a Rework receptre épülő, kiugrott Minus tagok (Magda, Marc Houle, Troy Pierce) által indított Items & Things és a Jennifer Cardini-hez köthető Correspondant alatt megjelentek után 2013. elején saját kiadót indtítottak Love Yeah néven. Itt tavasszal debütáltak, majd a nyár elején kihozták az év egyik legmocskosabb négyszámos house bombáját Touch címmel a Seth Troxler vezette Visionquest címkéje alatt.

Igéző és eksztaikus dark hangzásuk többek közt olyan aktuális formációkra, kiadókra is nyilvánvalóan hatottak még mint a Pachanga Boys, a Chromatics, vagy a Matias Aguayo vezette Cómeme. Intenzív élő fellépéseikkel már bejárták a világot és most végre "hazai" pályán is bemutatkozhatnak a Dansmusiq és az A38 jóvoltából, ahol egy újabb frenetikus zenei élmény várja a mindenre nyitott közönséget.


REWORK live (Playhouse, Items & Things, Visionquest, LoveYeah - Stuttgart)

Crimson & Chrom 
Grasshop 


JEGYEK // TICKETS 

> Elővétel / advance: 800 HUF
> Helyszín / on door: 1200 HUF

Jegyelővétel: www.a38.hu + jegypénztár (Petőfi híd, budai hídfő) + Pig 37 Blitz-Grill (VII. Akácfa utca 24.)

 
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda sideBudapest, Hungary1117

Posted in buliajánlók, események

Comments (0)

Leave a comment

Please login to leave a comment.