22június

HOUZTEKK NIGHT

Noises from the Neighborhood

HOUZTEKK NIGHT

Ogris Debris (A) dj set
Dorn (A) live set
M-Fx (A) live set
Crimson & Chrom

2012.06.23. @ A38 Hajó

OGRIS DEBRIS (A)

A két bécsi úriemberből, Ladenhaufból és Daniel Kohlmeignerből álló Ogris Debris house, swing, techno formáció attól zseniális, hogy két teljesen más zenei ízlésű, ám ugyanolyan mértékben szédületesen tehetséges és kreatív fickóból áll. Frank Dice, a neves zenekritikus írta le, hogy megvan bennük egyrészt a dzsesszes vonal, s ugyanakkor a techno, a soul és a house hozzáállás. Ám ugyanakkor a hip-hop, a rock, a funky és a szédületesen táncoltató is, valamint a szédületes hang, amely nem rest beatboxolni vagy akár a szinti mélyéről bukkanni elő. Ezt az egyedülálló keveréket, Gregor Ladenhauf és Daniel Kohlmeigner kettősét a világ egyetlen ismert néven jelöli s jegyzi be a zenetörténetbe, az Ogris Debris néven.

https://www.facebook.com/ogrisdebris

DORN (A)

Wolfgang Dorninger 1960-ban született Linzben, ahol a mai napig él és dolgozik, ha nem szólítja máshova a munkája.

Dorn (amely nagyon közel áll hangzásban az angol "thorn"-hoz, s mindkét esetben tövist jelent) a neve Wolfgang "Fadi" Dorninger legújabb éjszakai zenei projektjének. Munkája és kísérletezése középpontjában maga a hangzás áll, függetlenül attól, hogy éppen Label base records kiadójának készít anyagot, vagy éppen zenészként lép fel (DORN, Wipe out, Dorninger és egyéb művészneveken), vagy akár hang-tervezőként, netán hang-művészként, jóllehet a témában a Linzi Egyetem professzora.

Kapcsolata a Houztekk-kel a távoli 1996-os évig nyúl vissza, amikor is a Houztekk nagyágyúja és agytrösztje, Maximilian M. meghallgatta Dorninger zenei átértelmezésében Friedrich Schiller A rabló című darabját a Linz-i székhelyű Phönix színházban.

DORN zenéje nagyon tág mozgásterű, megannyi stílusjegy található meg benne az úgymond kortárs tánczenétől hangosan buffogó breakbeat-ekkel a pszichósan kitekert mélybasszusokig és zúzós elektromos sokkolásokig a legrfrissebb hangzásoknak köszönhetően („hard Timz“, „My little Synthpopinferno“, „La Batteria della Noce“) egészen az impulzív (No) Wave rave-ig, amilyen a „Crying“, vagy akár a beindító chill-in-groovejaiig, amilyen a „Night Oh Night”.

http://www.servus.at/fadi/dorn/

M-FX DJ set (A)

Maximilian M. alias M-Fx a hangok segítségével meséli történeteit, miközben zenei világok között utazik és életre kelti közönsége érzéseit.

Szenvedélyes DJ, producer és a Houztekk Records alapító atyja, mely Ausztria egyik legismertebb elektronikus zenei platformja, lemezkiadója és ügynöksége, zenészeknek és videoművészeknek egyaránt.

Kurátorként számos osztrák és nemzetközi elektronikus tánczenei projektet támogat.

http://www.myspace.com/mfxhouztekk

CRIMSON & CHROM

A klasszikus két lemezjátszós, vinyl formátumot favorizáló páros ódzkodik a homogén hangulatvilágú szettektől, kedvelik a radikális váltásokat, zenei felfogásukban jól megférnek az avantgard, újszerű ízek a klasszikus formulákkal, játékukban disco, punk, acid, jazz, tech, dub és dark elemek állnak össze sajátos hangulatú egésszé. A legnagyobb inspirálóik közt említhető DJ Koze, Pepe Bradock, Chateau Flight, Ame, Red Rack’em, I:Cube, Maurice Fulton, Prins Thomas, Alan Abrahams, Dixon, Michael Baumann, Matthew Dear, James Murphy, Ben Stranger Cook, Bowie, The Cure, The Creatures és a Bauhaus. Mixeiket többek közt Mike Huckaby illetve Red Rack’em Smugglers Inn című rádióműsoában is lejátszották.

Műsorukban igyekeznek az emocionálisan megkapó és a táncra hívó darabok egyensúlyát megtalálni, de ha alkalmuk nyílik rá, örömmel gondolkoznak felforgató szelekcióban is.

https://www.facebook.com/ikz.hu

http://www.houztekk.com/

Belépő: 1000 Ft
Online jegy: http://www.a38.hu/hu/program/patrick-pulsinger-live-dorn-live-mfx-dj-set-uciel-dj-set-houztekk-a

Posted in események

Comments (0)

Leave a comment

Please login to leave a comment.