17április

Kiosk pres. Tensnake Live

2013.04.27. A38 Állóhajó

Kiosk pres. Tensnake Live

Az eddigi két etűd sem volt piskóta, de a harmadik állomás valami egészen különleges élménnyel kecsegtet! Az első hírek kiszivárgásakor örömteli felbolydulás támadt a következő Kiosk-vendég, Tensnake neve hallatán. Április 27-én élőben hallható az A38 Hajó színpadán!

Az eddigi az alapos deep- és experimentális-house fejezetek után a sorozat a jóval könnyedebb disco-sound felé veszi az irányt: harmadik rendezvényük vendége az underground és a mainstream klubvilág közös kedvence: Tensnake! 

A legnevesebb megadiszkók, fesztiválok színpadán és apró, kultikus klubok pultjában egyaránt otthonosan mozgó Marco Niemerski hamisítatlan Live produkciója egy lassan tíz éve töretlenül ívelő karrier esszenciája, amelynek izgalmas ízeit elsősorban a nu-disco, a disco-house, illetve legkülönbözőbb előzményei, és folyományai határozzák meg.

Tensnake az elmúlt évtizedben a korai „diszkó” hangzásvilágát variáló producerek második hullámával került a köztudatba. Saját alapítású Mirau kiadóján megjelent Restless EP-vel debütált, és különösen a húzódarabnak szánt Around The House volt a tanúbizonyság arra, hogy az újhullámos diszkóban böven van még lehetőség, Marco pedig a legújabb mutációk egyik kiemelkedő alkotója lehet. A korai Get Physical kiadványokat idéző összhatást még a house dominálta, de egyértelműen egy új trend kialakulásának lehettünk fültanúi.

Három évnyi kísérletezés után, köztük a méltatlanul a feledés homályába merült Fried Egg EP, 2009-ben a Gerd Janson irányításával működő Running Back kiadónál ért révbe: az In The End (I Want You To Cry) három száma négy év távlatából is szórakoztató és maradandó szerzeménynek bizonyul. Leginkább a Metro Area hagyományait ragozó, egy csipetnyi Detroit-ot felvillantó és röpke baleár kitekintést is magában hordozó megjelenés a jobb híjján nu disco-nak nevezett kategória esszenciális és emblematikus darabjaként vonult a köztudatba és nyitotta meg Tensnake előtt az utat.

A klasszikus diszkó, a nyolcvanas évek robotfunkja, és a korai detroit, illetve chicago house inspirálta producer előbb a szuperlatívuszokkal körülírt Permanent Vacation kiadónál erősítette meg státuszát Coma Cat, illetve Need Your Lovin című maxijaival, majd a kultikus Defected-en landolt dupla mix cd-jével és exkluzív Mainline szerzeményével mosta el sikeresen az underground és mainstream közötti határvonalat.

Nem mehetünk el szó nélkül különböző remixei mellett sem, melyekből készült többek közt az Azari & III-nek és a Prins Thomas-féle Internasjonal jegyezte Discodromo tizenkettesére is.

A kritikai méltatások mellett a hallgatóság is végérvényesen is szívébe zárta az ifjú hamburgit, és a Kiosk aktuális bulijára már a szcéna egyik nagyágyújaként érkezik.

2013.04.27. Szombat | 23:00 | A38 Hajó 

KIOSK presents:
TENSNAKE live (Mirau, Running Back, Permanent Vacation, Defected)
Crimson + Chrom (Kiosk, ikz, LtC!)
Grasshop (Kiosk, Hypnosis)
Vikipop (Slowdance)
Bpstreet (mapping vizuál)

Szeresd a Kioskot: www.facebook.com/kioskmusik
Barátkozz velünk: www.facebook.com/kiosk.kamilla
(buli meghívásra)

 
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda sideBudapest, Hungary1117
 

Posted in buliajánlók, események

Comments (0)

Leave a comment

Please login to leave a comment.