07február

Pénteken nyit az Akvárium

Új Klub az Erzsébet Téren!

Pénteken nyit az Akvárium

A régi Gödör Klub helyén megnyílik Budapest új kulturális központja az Akvárium Klub. Megújul a külső és folyamatosan bővül a programkínálat is. Fokozatosan alakul át a hely, amely változásnak az oda látogatók is szemtanúi lehetnek. 

A Klub várhatóan március közepére nyeri el végleges formáját, de addig is február 10-én már elkezdődnek a programok. Az első két nap a korábbi vonal megy tovább, azaz az alternatív zenéé lesz a főszerep. Pénteken Üllői Úti Fuck és Velőrózsák koncerttel nyit a hely, aztán másnap – szombaton – Óriás, Esti Kornél és Kipu. Vasárnap már kísérleti elektronika koncerteké, DJ-ké a placc, kedden pedig Harcsa Veronika lép fel a quartettel, de lesz többek között a közeljövőben Rotfront, Akkezdet Phiai, Cadik, Dj Cheeba (solid steel) és Erik Sumo Band is. 

Ahogy Muraközy Péter a hely programszervezője fogalmaz: "A könnyűzene a kortárs kultúra része, és miközben neki van a legnagyobb közönsége, nem ott van a fejekben, ahol kéne. Úgyhogy legyen a szép új Gödör a könnyűzene fellegvára."  Mint mondja, nagyobb teret kap majd az elektronikus zenei kultúra, például a live actek, az underground DJ-k, és lesznek folyamatosan külföldi fellépők is. Emellett az alternatív színházi és tánc produkciók, és kiállítások továbbra is teret kapnak majd.  A hétvégéken – napközben –pedig elsősorban a családi programoké lesz a terep.

Posted in események

Comments (0)

Leave a comment

Please login to leave a comment.