21július

Dansmusiq pres.: MATIAS AGUAYO live

2013.07.26. A38 Hajó

Dansmusiq pres.: MATIAS AGUAYO live

A Hypnosis, az ikz és az A38 projektje, a néhai Kiosk mostantól Dansmusiq néven fut tovább. Egyszer, egy koktél mellett elmeséljük hogy esett, most pedig csillogó szemeitek a júliusi programunkra emeljétek: itt lesz Latin-Amerika másik gyöngyszeme, Matias Aguayo!

Az elmúlt tíz év elektronikus zenei fordulatait vizsgálva feltűnően sokszor merül fel Dél-Amerika, de különösen Chile néhány, mára megkerülhetetlen művészének neve. Bár életük, munkásságuk elsősorban Európához köti őket mégsem csak származásuk okán fontos a latin szál. Ricardo Villalobos, Luciano, Dinky, Pier Bucci, Felipe Valenzuela már minimal-house és -techno berkekben bátran hívták elő mindazt, amit az anyatejjel szívtak magukba. Izgalmas, ám meglehetősen homogén zenei világukon túl tűnt fel a színen a szintén chilei származású, de Kölnben felnőtté érő, ma pedig Buenos Aires és Párizs között ingázó Matias Aguayo, aki elképesztő stíluskavalkádjával, radikális hangvételű Comeme kiadójával végképp felírta Dél-Amerikát a kortárs klubzenei térképre.

A kilencvenes évek hajnalán tiniként Kölnbe érkező, majd a helyi, kreativitástól kicsattanó szcénában alaposan megmártózó Matias a kétezres évek elején már olyan legendák mellett találja magát a pultban és a stúdióban mint Michael Mayer és Dirk Leyers. Előbbivel a Zimt projektben kollaborál, sőt összehoztak egy sajátos Kyle Minogue átiratot is, míg utóbbi mellett tagja volt a kultikus Closer Musik formációnak, szólóban pedig a Mayer fémjelezte überkiadónál, a Kompatknál debütált. Itt jegyzi első két szerzői albumát és egy tucat tizenkettest is. Az kétezres évek végére megalapítja saját, egyszerre humoros és sötét diszkóban utazó műhelyét is, amit Cómeme-nek keresztel. Többek közt olyan művészeket köszönhetünk neki, mint a Pachanga Boys-szal is frenetikus sikereket arató Rebolledo, vagy Daniel Maloso, Ana Helder és Phillip Gorbachev. Itt vált szélesebb körben is ismertté Barnt, aki talán a legaktuálisabb példa arra, hogy egy Cómeme kiadvány ugyanakkora eséllyel bukkan fel egy Boys Noize, egy Dixon, vagy épp egy Richie Hawtin szettben is. Aguayo latin folkra, proto house-ra, korai, nyers EBM-re és esztatikus, kumbiával fertőzött techno-ra épülő világát nem csak a sokkal inkább vidáman eszelős performaszként leírható dj-fellépésein érhetjük tetten, de áthatja Bumbumbox néven futó, Latin-Amerika metropoliszait érintő ingyenes, a spontaneitást is jócskán bekalkuláló szabadtéri rave-sorozatát és kattant kiadóját is természetesen. Utóbbin jött ki aktuális, nem mellesleg Deadbeat hathatós közreműködésével felvett The Visitor című harmadik albuma is, aminek bemutató körútján megcélozza az A38 színpadát is. A koncerten segítségére lesz kiadójának egyik üdvöskéje is Alejandro Paz személyében, illetve méltó keretet igyekszik biztosítani az IKZ és a Hypnosis legénysége és az extra hazai vendégek is.

House és még azon is túl, avagy stimulus az agynak, ritmus a lábnak!


PROGRAM:

///// CÓMEME DANSROOM /////
MATIAS AGUAYO live (Cómeme, Kompakt – CHILE)
with Alejandro Paz (Cómeme – SPAIN)
Crimson & Chrom 
Grasshop 
Yngoma
Bpstreet mapping vizuál
Kiégő Izzók fényfestés

///// SEKSI BAR /////
Ghetto Bazaar (Popbitch & Fonetik)


JEGYEK // TICKETS 

> Elővétel / advance: 1700 HUF
> Helyszín / on door: 2200 HUF

Jegyelővétel: www.a38.hu + jegypénztár (Petőfi híd, budai hídfő) + Pig37 Blitz-Grill (VII. Akácfa utca 24.)


VADSÁGOK

Koktélakció: 1500 Ft-ért kettőt kapsz a ház speckó fiú-lány mixéből!
Társas-Játék szobabringa az Orrteraszon
Vizuáltenger minden oldalon. Vigyázat! Nagy mélység!
Laza hangulat, fagyizás
Hajófenék-rezgetés

Comments (0)

Leave a comment

Please login to leave a comment.