13szeptember

Podkazt 47. Gelka

Gothic.hu - Memento Mori - Dekadance!

Podkazt 47. Gelka

Most már teljesen biztos, hogy életre kelt a Podkazt sorozatunk! Peter Bernath míves összeállítása után rögtön két újabb résznek örülhetünk és ezúttal nagyon messzire megyünk, izgalmas, ám kimerítő órák várnak ránk, öltözz melegen és feketébe!


Eddig sem csináltunk titkot belőle, hogy legalább annyira felvillanyoznak bennünket bizonyos gitárzenék, olyan zenei szubkultúrák, amelyek meglehetősen távol állnak az általunk általában fókuszba helyezett, bulikon játszott elektronikus muzsikák világától. A vasárnapi C+C Sessions sorozatban is készült nem egy egyéb vizeken kalandozó összeállítás részünkről, a Podkazt szériában pedig hosszú idő után újra hasonló felfogásban készült összeállítást hallhattok.


Az aktuális fejezet elkövetője nem más mint a hazai gothic körök egyik emblematikus és elnyűhetetlen figurája, akit mindenki Gelka-ként ismer elsősorban. A dark-wave, gothic szcéna klubéletének megteremtésében meghatározó szerepet játszó dj nevéhez fűződik a 90-es évek elején működő Patkánylyuk gót klubja, majd az utána induló Nekromantika partysorozat, amely kezdetekben a csepeli Voodoo-ban tíz esztendőn keresztül várta a műfaj rajongóit, majd továbbra is a peremen egyensúlyozva a Soroksári úti Gyár falai közé vette be magát. Jelenleg a város több kisebb-nagyobb klubjában szervez esteket, ilyen a deathrock-dark cabaret-horrorpunk "Batcave!", vagy az egyesületükkel, a Memento Morival szervezett kiállítások, és az inkább ipari-kísérleti Memento Mori klub. Mindemelett alapítója a 10 éve indított Gothic.hu honlapnak, amely zenés kulturális platformja a fentebb említett zenék iránt érdeklődőknek. Nekünk készített válogatásáról a következőket írta: "Jelen szett elsősorban egy átfogóbb, a múltból a jelenig ívelő műsornak készült, végül nem így alakult, mert a „most” termésében túrva sokan követeltek helyet a „goth panoptikum” rovására – mutatva a műfaj erejét, sokszínűségét is, mindemellett pedig számomra élvezetet az elkalandozások terén." Ha magával ragadt a hangulat, és kíváncsi vagy, hogy lehet szórakozni ezekre a zenékre figyelmedbe ajánljuk ezt az eseményt: DEKADANCE!

 1. Les Tambours Du Bronx - Aktivator
 2. Sieben - Loves Promise
 3. The Woken Trees - Orders
 4. Savages - I Am Here
 5. Faith & the Muse - Battle Hymn
 6. Grinderman - Get It On
 7. Adrian H And The Wounds - Cookies And Cocaine
 8. Cranes - Loved
 9. The Lost Rivers - Stay
 10. Audra - What Your Eyes Had Seen
 11. Eva O - Painting for Love
 12. Jabberwock - Off
 13. Dead Skeletons - Dead Mantra
 14. Rosa Crux - Stairs AnteA
 15. The Dresden Dolls - Girl Anachronism
 16. Pink Turns Blue - Your Master Is Calling
 17. The KVB - Dayzed
 18. O.Children - Don't Dig (Cut version)
 19. In Death It Ends - We All Die
 20. Rome - To Die Among Strangers

Posted in mixek, podkazt

Comments (0)

Leave a comment

Please login to leave a comment.