buliajánlók

14augusztus

DANSMUSIQ pres. REWORK LIVE

2013.08.17. 22h A38 Hajó

DANSMUSIQ pres. REWORK LIVE

A Pachanga Boys és Matias Aguayo után egy újabb frenetikus zenei élménnyel szolgál a Dansmusiq csapata.

A magyar származású Daniel Varga és Michael Kübler tizenkét éves koruktól elválaszthatatlan barátok és alkotótársak, akik túl számtalan közös zongoraórán, lemezvadászaton, stúdiózáson 2000-re összehozták a house univerzum egyik legsajátosabb hangú formációját, a postpunk és a house egyik legvagányabb szerelemgyerekét: a Reworköt.

Posted in buliajánlók, események

07máj.

PRINS THOMAS @ A38

2013.05.10. Péntek | A38 Hajó | KIOSK #4

PRINS THOMAS @ A38

KIOSK = House és még azon is túl, avagy stimulus az agynak, ritmus a lábnak!

A Kiosk ismét a lazaságot helyezi középpontba a house talán legizgalmasabb  alfajának egyik legeredetibb figurája, a norvég Prins Thomas meghívásával.

A space disco triumvirátusaként ismert Lindstrøm, Todd Terje és Prins alkotta hármas szakállas hercege először lép fel Magyarországon! Munkáira jellemző motívumok a pszichedelikus dallamvilág, a repetitív alapok, a gyakran élő hatású megszólalás, a visszhangosított dub és az erősen sci-fi ízű effektek. Tetten érhető bennünk a krautrock, a psyrock, az italo, az ős-electro, a kosmische musik vagy az acid house iránti olthatatlan szenvedélye. Számtalan remixe és három szerzői albuma, illetve a Prins Thomas Orkester zenéi eklatáns példái annak, hogy a diszkó nem vész el, csak átalakul! Maratoni dj-szettjeiben is elsősorban ezek a hangok dominálnak, de lényegében jöhet bármi, ami humoros, lebilincselő és nem utolsósorban táncra ingerlő! Prins hazai debütálását a rezidens Kiosk-trió és a kozmikus témákban ezúttal ráerősítő Bpstreet visual keretezik.

Posted in buliajánlók, események

17április

Kiosk pres. Tensnake Live

2013.04.27. A38 Állóhajó

Kiosk pres. Tensnake Live

Az eddigi két etűd sem volt piskóta, de a harmadik állomás valami egészen különleges élménnyel kecsegtet! Az első hírek kiszivárgásakor örömteli felbolydulás támadt a következő Kiosk-vendég, Tensnake neve hallatán. Április 27-én élőben hallható az A38 Hajó színpadán!

Az eddigi az alapos deep- és experimentális-house fejezetek után a sorozat a jóval könnyedebb disco-sound felé veszi az irányt: harmadik rendezvényük vendége az underground és a mainstream klubvilág közös kedvence: Tensnake! 

Posted in buliajánlók, események

18február

KIOSK #1 w/ ÂME live

INDUL A KIOSK!

KIOSK #1 w/ ÂME live

2013 - a Hypnosis, az IKZ és az A38 új klubsorozatot indít KIOSK néven.

A sorozatunk havonta jelentkezik majd, fellépőink között a közös nevező a house és annak folyton táguló vonzáskörzete lesz: minden friss érdekesség, határpróba, különlegesen új hangzás vagy épp régibe oltott modernitás várható, amit a házigazdáktól (Crimson, Chrom és Grasshop) már jól megszokhattál. Megmutatjuk, hogy az agynak és a lábnak együtt is szólhat a zene, ez az egység lazán lehetséges. A főszerep így is az önfeledt hepajkodásé lesz! Táncolni fogunk. 

Szeresd a Kioskot: www.facebook.com/kioskmusik

Posted in buliajánlók, események

19január

JUJU & JORDASH live set [NL] @ Akvárium 2013.01.26.

Szóval az van, hogy jön a Juju és a Jordash.

JUJU & JORDASH live set [NL] @ Akvárium 2013.01.26.

Hol is kezdjük hát? Induljunk úgy a 2000-es évek elejéről; a helyszín Haifa városának egy mára elfeledett, dohányfüsttől terhes, tömény szesz áztatta kantinja. A színpadon két zenész. Egyikük a zongorán brillírozik, míg társa a gitárját babrálja. Valamiféle kísérleti, fúziós jazz-csokorba igyekeznek különféle rakoncátlan zaj-textúrákat összefésülni. Íme, megérkeztünk. Itt kezdődik ugyanis Juju (Gel Aner) és Jordash (Jordan Czamanski) zenei karrierje, mely a szaksajtó szerint is 2012 egyik legeredetibb elektronikus zenei albumát, a Techno Primitivism-t (Dekmantel) eredményezte. Azonban az idáig vezető út is briliáns. 2004 óta számtalan EP-t és remixet jelentettek meg olyan neves kiadók égisze alatt, mint a Rush Hour, Philpot, Dekmantel, Golf Channel vagy a Workshop Records, ahol a Magic Mountain High alteregó mögé bújva Move D-val közösen szerepeltek. Ebben a trió felállásban ambientet, filmzenét és különböző multimédia projekteket készítenek.

A Juju-ék ars poeticája egyfajta különös szintézise a legújabb techno és house hangzásoknak, illetve a 70-es, 80-as évek utópisztikus krauktrock, free jazz és újhullámos törekvéseinek, mely minden szerzeményüknek unikális karaktert biztosít. Élő fellépésük igazi csemege az elvontabb house, művészi techno kedvelőinek, de az elektronikus tánczenétől távol állókat is könnyen magával ragadhatja kultikus hangszereken előadott improvizatív játékuk (Roland SH-101, Juno 60, TR-909 stb.).

Az élményt hazai részről az Ikz-es fiúk, alias Crimson ’n’ Chrom Musik Faktory, Mesterházy és Zefyr játéka teszi kellően plasztikussá.


2013.01.26. Szombat 22:00 @ Akvárium Klub

JUJU & JORDASH live set [NL]
Dekmantel, Philpot, Rush Hour, Golf Channel, Uzuri
CRIMSON & CHROM (Ikz, Lick The Click!)
ZEFYR (Optimal)
MESTERHÁZY (Syrup)


✖✖ Belépő / Tickets: 1 500 Ft ✖✖

Posted in buliajánlók, események