19január

JUJU & JORDASH live set [NL] @ Akvárium 2013.01.26.

Szóval az van, hogy jön a Juju és a Jordash.

JUJU & JORDASH live set [NL] @ Akvárium 2013.01.26.

Hol is kezdjük hát? Induljunk úgy a 2000-es évek elejéről; a helyszín Haifa városának egy mára elfeledett, dohányfüsttől terhes, tömény szesz áztatta kantinja. A színpadon két zenész. Egyikük a zongorán brillírozik, míg társa a gitárját babrálja. Valamiféle kísérleti, fúziós jazz-csokorba igyekeznek különféle rakoncátlan zaj-textúrákat összefésülni. Íme, megérkeztünk. Itt kezdődik ugyanis Juju (Gel Aner) és Jordash (Jordan Czamanski) zenei karrierje, mely a szaksajtó szerint is 2012 egyik legeredetibb elektronikus zenei albumát, a Techno Primitivism-t (Dekmantel) eredményezte. Azonban az idáig vezető út is briliáns. 2004 óta számtalan EP-t és remixet jelentettek meg olyan neves kiadók égisze alatt, mint a Rush Hour, Philpot, Dekmantel, Golf Channel vagy a Workshop Records, ahol a Magic Mountain High alteregó mögé bújva Move D-val közösen szerepeltek. Ebben a trió felállásban ambientet, filmzenét és különböző multimédia projekteket készítenek.

A Juju-ék ars poeticája egyfajta különös szintézise a legújabb techno és house hangzásoknak, illetve a 70-es, 80-as évek utópisztikus krauktrock, free jazz és újhullámos törekvéseinek, mely minden szerzeményüknek unikális karaktert biztosít. Élő fellépésük igazi csemege az elvontabb house, művészi techno kedvelőinek, de az elektronikus tánczenétől távol állókat is könnyen magával ragadhatja kultikus hangszereken előadott improvizatív játékuk (Roland SH-101, Juno 60, TR-909 stb.).

Az élményt hazai részről az Ikz-es fiúk, alias Crimson ’n’ Chrom Musik Faktory, Mesterházy és Zefyr játéka teszi kellően plasztikussá.


2013.01.26. Szombat 22:00 @ Akvárium Klub

JUJU & JORDASH live set [NL]
Dekmantel, Philpot, Rush Hour, Golf Channel, Uzuri
CRIMSON & CHROM (Ikz, Lick The Click!)
ZEFYR (Optimal)
MESTERHÁZY (Syrup)


✖✖ Belépő / Tickets: 1 500 Ft ✖✖

Posted in buliajánlók, események

Comments (0)

Leave a comment

Please login to leave a comment.