video

21március

Etienne Jaumet / Repeat Again After Me

[We ♥ Gilb’R] #5

Etienne Jaumet / Repeat Again After Me

A Zombie Zombie duó krautrock kattanásából gyógyíthatatlan fele, akinek végtelen hosszúságú, felkavaró és lebilincselő szerzeményeit Steve Reich-hez tudja csak mérni a szakirodalom.

Az ajánlott szám a Kiosk első vendégének (Âme) átiratával minden C+C szettnek része volt évekig, de az eredeti verzió képes újra értelmet adni a dj zsargonban mára kissé kiüresedett "utazás", "mozi" kifejezéseknek.

Posted in video

21március

I:Cube / Falling

[We ♥ Gilb’R] #4

I:Cube / Falling

A legelső felfedezett, a későbbi alkotótárs a Chateau Flightban. A producer géniusz, az antisztár, akivel a Versatile berobbant a köztudatba és ott is maradt.

A temérdek megkerülhetetlen szerzeménye közül itt van egy, ami nagyon a szívünkbe lopta magát az utóbbi években. Megjelenése óta a lemeztáskánk lakója.

Posted in video

20március

Joakim / I Wish You Were Gone

[We ♥ Gilb’R] #3

Joakim / I Wish You Were Gone

A multi-instrumentalista, klasszikus komolyzenei, jazz és indie rock előképzettséggel rendelkező Joakim abszolút illeszkedik a Versatile és Gilb'r mindig az újat, a lehetetlennek tűnő zenei hibrideket kutató elképzeléseibe.

A kiadónál megjelent három album és temérdek maxi-single magáért beszél. Pláne ha felidézzük, hogy Joakim saját kiadóján, a Tigersushi-n is folyamatosan alkot, és egy nagylemezt ott is jegyez. Ráadásul Ectoplasmic Band vagy Joakim And The Disco néven koncertezik is dj fellépései mellett, így egyértelműen egy a kreativitástól kicsattanó, öntörvényű popzeneileg túlérzékeny figura bontakozik ki előttünk. A kiválasztott egy postpunk-disco-house mutáns.

Posted in video

20március

Aladdin / The Sun Is On Fire

[We ♥ Gilb’R] #2

Aladdin / The Sun Is On Fire

Gilb'R a Chateau Flight mellett kiadójának talán legkülöncebb formációjában, az Aladdin-ban is jelen van.

A teátrális new wave-ben és kísérteties rockban utazó Nicolas Ker (Poni Hoax) vokalistával alkotott duó enged a legnagyobb teret Gilb'R őrületeinek. A techno, electro, krautrock és goth jegyeket, hangulatokat bőszen keverő páros egy idegesen vibráló, zaklatott albumot jegyez, amiről itt a klippes kislemez és annak Gilb'R átirata:  

Illetve: 

Posted in video

19március

Zombie Zombie / Rocket #9 (Live)

[We ♥ Gilb’R] #1

Zombie Zombie / Rocket #9 (Live)

Ebben a sorozatunkban a Château Flight-féle Versatile kiadó elképesztő zenelöketeiből adunk ízelítőt. Ha Gilb’R nem lenne, talán nem ismernétek ezeket a zenészeket. Elsőre lássunk egy halálosan élő produkciót a műhely legvagányabb bandájától:  

Posted in video